Radio Romania Actualitati - 2 si 3 aprilie 2010

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (2 aprilie, ora 14:02) – Realizator: Federația Comunităților Evreiești din România a conferit președintelui Traian Băsescu medalia de onoare “Prieten al Comunităților evreiești din România – iubitor de pace și iubitor de oameni”. Președintele Federației, Aurel Vainer, a explicat pentru postul nostrum de radio motivele pentru care i-a fost acordată această medalie președintelui României.

Aurel Vainer: Noi am hotărât să atribuim această medalie domnului președinte Traian Băsescu, pentru continua înțelegere a problemelor micii comunități evreiești, care există acum în România și a sprijinului primit în mod constant, inclusiv în ceea ce înseamnă Memoria Holocaustului, care a avut loc în anii de restriște, din al doilea război mondial. Noi mai intenționăm să atribuim această medalie și altor persone, care se află în jurul nostru cu înțelegere și uneori chiar cu simpatie.

(2) RRA: Federația Comunităților Evreiești din România i-a oferit o medalie de onoare președintelui Traian Băsescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (3 aprilie, ora 9:00) - Federația Comunităților Evreiești din România i-a oferit o medalie de onoare președintelui Traian Băsescu. Președintele Federației, Aurel Vainer, argumentează decizia:

Aurel Vainer: Noi am hotărât să atribuim această medalie domnului președinte Traian Băsescu, pentru continua înțelegere a problemelor micii comunități evreiești, care există acum în România și a sprijinului primit în mod constant, inclusiv în ceea ce înseamnă Memoria Holocaustului, care a avut loc în anii de restriște, din al doilea război mondial.

Redactor: În viitor, Federația Comunităților Evreiești din România va continua să confere medalii acelora care s-au dovedit aproape de comunitatea evreiască, a mai spus Aurel Vainer.