8 ianuarie 2015 - COMUNICAT DE PRESA

Federația Comunităților Evreiești din România

Forumul B'nai B'rith România

COMUNICAT DE PRESĂ

Consternați de atacul întreprins de un grup de teroriști asupra redacției săptămânalului Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți și zece răniți, conform informațiilor puse în circulație în ziua de 7 ianuarie a.c., Federația Comunităților Evreiești din România și Forumul B'nai B'rith România au transmis un mesaj de condoleanțe Ambasadei Franței din România, E.S. Francois Saint-Paul.

„Ne exprimăm indignarea și condamnăm ferm astfel de acțiuni antiumane, intolerabile. Conducerea Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România și a Forumului B’nai B’rith România își exprimă solidaritatea cu poporul francez, înțelegând prin aceasta toți oamenii de bine ai acestei națiuni, indiferent de etnie și religie, cu certitudinea pe care o avem în capacitatea politică și organizatorică a instituțiilor Republicii Franceze în a asigura un climat de liniște și viață normală pe meleagurile Franței”.

Dr. Aurel Vainer, președintele F.C.E.R, deputat, și Jose Iacobescu, președintele B’nei B’rith România, mai  precizează că odată cu extinderea terorismului pe plan internațional, „este cazul și timpul ca, împreună cu forțele binelui din întreaga lume, să acționăm pentru a spune un nu hotărât terorii și încălcării legilor conviețuirii în statele democratice, guvernate de legi ale libertății și ordinii publice”.

În finalul mesajului, semnatarii mesajului îi asigură atât pe membrii Ambasadei Franței la București, cât și autoritățile Republicii Franceze, că sunt alături de toți cei loviți crunt de această acțiune teroristă infamă, transmițând condoleanțe familiilor îndoliate.

Federaţia Comunităţilor Evreieşti

din România