7 septembrie Concert Extraordinar la Sinagoga din BrasovBună Ziua Braşov, 4.09.2009

Ori Piaf marchează Ziua Europeană a Culturii Evreieşti la Braşov

 

Ziua Europeană a Culturii Evreieşti, celebrată în acest an luni, 7 septembrie, va fi marcată la Braşov printr-un concert inedit la Sinagoga din Braşov. Invitaţii speciali ai concertului vor fi tenorul Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena, dar şi tânăra artistă Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la „Cerbul de Aur”. Evenimentul va avea loc la orele 18.00, iar accesul va fi posibil pe baza invitaţiilor. Acestea se pot obţine de la Comunitatea Evreilor din Braşov, în fiecare zi, între orele 9-15, iar în ziua concertului până la ora 17.00. Acesta este cel de-al cincilea an în care este marcată sărbătoarea ce reprezintă pentru comunitatea evreiască „o ocazie de regăsire anuală”.  (Autor: Adina CHIRVASĂ)


Transilvania Expres, 4.09.2009

Braşov: Concert extraordinar la sinagogă

 

Luni, 7 septembrie, sinagoga din Braşov, de pe strada Poarta Şchei, va găzdui un concert extraordinar care va marca Ziua Europeană a Culturii Evreieşti. Vor cânta tenorul Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena şi tânăra artistă Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la Festivalul „Cerbul de Aur“. Evenimentul va avea loc la orele 18.00 iar accesul va fi posibil pe baza invitaţiilor care se pot obţine de la Comunitatea Evreilor din Braşov, din strada Poarta Schei nr. 29. (Alina ANDREI)

Monitorul Expres, 5.09.2009

Invitaţie la concert de Ziua Europeană a Culturii Evreieşti


Sinagoga din Braşov găzduieşte luni, 7 septembrie 2009, un concert extraordinar care, alături de alte cîteva momente de cultură, va marca Ziua Europeană a Culturii Evreieşti. Concertul se va bucura de participarea tenorului Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena, şi a tinerei artiste Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la „Cerbul de Aur“. Evenimentul va avea loc la orele 18.00, iar accesul va fi posibil pe baza invitaţiilor care, se pot obţine de la Comunitatea Evreilor din Braşov din strada Poarta Schei nr. 29, zilnic între orele 9-15 iar în ziua concertului pînă la ora 17.00.

 

Transilvania Expres, 9.09.2009

Solişti de marcă la sinagogă

Sinagoga a fost neîncăpătoare luni seara, când în cadrul „Zilei europene a Culturii Evreieşti” şi a Festivalului „Cerbul de Aur” a avut loc un concert extraordinar la care au participat artişti de marcă ai comunităţii evreieşti. Recitalurile au fost susţinute de tenorul austriac Shamuel Barzilai, prim-cantor al comunităţii din Viena şi de tânăra interpretă Ori Yehezkel (Piaf) ce a reprezentat Israelul la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”.  (R.C.)


Monitorul Expres, 9.09.2009

Ori Piaf, între dezamăgire şi lacrimi de fericire


Nu a cîştigat Cerbul de Aur, dar a cucerit inima comunităţii evreieşti din Braşov şi a invitaţilor la concertul susţinut luni seara la Sinagogă, cu ocazia Zilei Europene a Culturii Evreieşti. Dăruită cu o voce minunată, asemănătoare cu cea a celebrei Edith Piaf, al cărei nume de scenă l-a împrumutat, Ori Yehezkel-Piaf a cîntat cîteva piese ale lui Edith Piaf, printre care şi „La vie en rose“ şi le-a urat spectatorilor la concerul de la Sinagogă să aibă „o viaţă roz“, aşa cum le-a urtat şi tuturor celor prezenţi la Cerbul de Aur. A primit două buchete uriaşe de flori roz, moment în care Ori Piaf şi-a dat frîu liber emoţiilor şi lacrimilor de fericire. A cîntat şi în evreieşte, melodii religioase, iar publicul a cîntat împreună cu ea. Ori a păstrat pentru final piesa pe care a prezentat-o şi în concurs la festivalul Cerbul de Aur, „Uite-aşa aş vrea să mor“, a lui Gică Petrescu. Şi totuşi, festivalul Cerbul de Aur i-a lăsat un gust amar finalistei din Israel, care a sperat la un loc pe podium. „Am fost puţin dezamăgită, recunosc. Am crezut cu adevărat că voi cîştiga ceva pentru că am dat 100% totul din mine şi am simţit că publicul a fost cu mine, iar acel premiu nu mi-l poate lua nimeni. Ştiu că am făcut bine ceea ce am făcut. Dar respect decizia juriului din toată inima. Îmi place în România şi voi reveni aici, sînt sigură de asta“, ne-a spus Ori după spectacol. Ea a spus că era convinsă că românul Ovi din Norvegia va cîştiga trofeul Cerbul de Aur; îl consideră un interpret foarte bun, însă preferaţii ei din tot concursul au fost tot nişte români, „The Marker“, de altfel singurii pe care i-a felicitat imediat după ce au ieşit din scenă, în prima seară de concurs. Inima ei rămîne deschisă şi pentru comunitatea evreilor din Braşov, care, spune Ori, a a primit-o cu braţele deschise, i-au trimis mesaje de încurajare şi i-au spus că pentru ei a fost mereu pe locul întîi. „Ei sînt cei care mi-au dat încredere în mine şi putere“, a mai spus Ori.

 

Ziua Europeană a Culturii Evreieşti

Luni seara, Sinagoga din Braşov a găzduit un concert extraordinar care, alături de alte cîteva evenimente ale comunităţii evreieşti, a marcat şi la Braşov Ziua Europeană a Culturii Evreieşti. Concertul s-a bucurat de participarea tenorului Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena, şi a tinerei artiste Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la „Cerbul de Aur“. (de: Mihaela Cojocariu)

 

Buna Ziua Braşov, 9.09.2009

Piaf a câştigat trofeul de la Sinagogă

 

Comunitatea evreilor braşoveni a sărbătorit luni seara Ziua Culturii Evreieşti printr-un concert la care a participat Shamuel Barzilai, prim cantorul Bisericii Israelite din Viena şi solista Ori Piaf din Israel, unul dintre concurenţii Festivalului Internaţional Cerbul de Aur  Comunităţile evreieşti din întreagă lume au sărbătorit duminică ziua culturii evreieşti. Data aleasă pentru această sărbătoare nu este însă întâmplătoare. 6 septembrie marchează tragicul eveniment de la Olimpiadă de la Munchen 1972, unde 11 sportivi israelieni au decedat în urma unui atac terorist. La fel cum s-a întâmplat în toată lumea, evreii din comunitatea braşoveană au organizat un concert chiar în Sinagogă. Invitaţii, Ori Piaf, concurentă la Cerbul de Aur, şi Shamuel Barzilai, prim cantor al Bisericii Israelite din Viena. Cei doi au întreţinut mai bine de două ore publicul cu melodii tradiţionale evreieşti dar şi cu cântece religioase. Dezamăgită de  decizia juriului  Ori, supranumită Piaf, a fost unul dintre cei 9 finalişti ai festivalului Cerbului de Aur, dar care însă nu a primit nici un premiu. Faptul că a concertat în faţa unui public care i-a demonstrat cât de mult îi apreciază talentul, au făcut-o pe Ori să treacă peste dezamăgirea pricinuită de necâştigarea nici unuia dintre cele trei trofee. „Trebuie să vă spun că am fost un pic dezamăgită. Am anticipat că voi obţine un premiu pentru că m-am implicat 100% şi pentru că am dat tot ce era mai bun. Totuşi respect decizia juriului pentru că sunt nişte profesionişti şi oameni cu cariere importante în domeniul muzical. Faptul că am cântat în acesta sinagogă minunată pe care o aveţi la Braşov mi-a dat putere şi mă gândesc deja să mai mă întorc în acest frumos oraş”, a declarat Ori Piaf.
După mai bine de două ore de concert, membrii comunităţii evreieşti au plecat încântaţi spre casă. (
Liviu CIOINEAG)

 

brasovultau.ro, 3-7.09.2009

Ziua Europeana a Culturii Evreiesti la Brasov

September 3rd, 2009


Luni, 7 septembrie 2009, Sinagoga din Braşov găzduieşte un concert extraordinar care, alături de alte cîteva momente de cultură, va marca Ziua Europeană a Culturii Evreieşti. Concertul se va bucura de participarea tenorului Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena şi a tinerei artiste Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la “Cerbul de Aur”. Evenimentul va avea loc la orele 18.00 iar accesul va fi posibil pe baza invitaţiilor care, se pot obţine de la Comunitatea Evreilor din Braşov din strada Poarta Schei nr. 29, în fiecare zi între orele 9-15 iar în ziua concertului pînă la ora 17.00. (Articol introdus de: Cristian)

brasov.ro

Concerte
Ziua Europeana a Culturii Evreiesti la Brasov

 

Locatie: Sinagoga
Data: 07.09.2009

Luni, 7 septembrie 2009, Sinagoga din Braşov găzduieşte un concert extraordinar care, alături de alte cîteva momente de cultură, va marca Ziua Europeană a Culturii Evreieşti.
Concertul se va bucura de participarea tenorului Shmuel Barzilay, prim-cantor la Viena şi a tinerei artiste Ori Yehezkel (Piaf), reprezentanta Israelului la "Cerbul de Aur".  Evenimentul va avea loc la orele 18.00 iar accesul va fi posibil pe baza invitaţiilor care, se pot obţine de la Comunitatea Evreilor din Braşov din strada Poarta Schei nr. 29, în fiecare zi între orele 9-15 iar în ziua concertului pînă la ora 17.00.  Vă aşteptăm cu drag.